Problemèiæ & pitanjce

Mjesto za rasprave o svemu onom što drugdje nije našlo mjesta.

Moderator: Xaotix

Unread postby MadDog » 22 Sep 2004, 20:58

Izitpajn wrote:Kasnije te ve?eri...
- o?u prĹžilicu
- o?u da radi
- o?u da se ono [?]to sprĹži moĹže jednog dana i pro?itati
- o?u da ne ko[?]ta puno vi[?]e od 200-300 kuna (sude?i po spomenutim cjenicima, to je realno; ako sam ne[?]to krivo shvatio, molim da me netko ispravi)

Ako imate ne[?]to za preporu?iti, slobodno. Isto tako, zanima me jel zna netko [?]to zna?e oznake "bulk" i "retail" uz pojedine tipove.

'vako:
Ne znam kako sada stoje stvari sa cijenama i time i sli?nim, ako je ikako mogu?e poku[?]aj nabaviti neku prĹžilicu od LiteOn-a, nije [?]to ju ja imam, ali je zbilja kvalitetna.
Ovaj model s kojim sam ja do[?]ao u dodir, je izvrstan, ima tzv. burn-proof (te[?]ko da moĹže "pokvariti" CD), brz je, tih je, kvalitetan je... uz dobar softver... ma milina... Ne znam mu to?no model, znam da je 48x/12x/48x i da je za "svoje" vrijeme (oko godinu dana mjesec dva vi[?]e-manje) bio "vrisak".

E sad, ako me siroto pam?enje ne vara, "bulk" je hardveraj na hrpe, uglavnom za direktnu ugradnju u novo-izra?uju?e se strojeve, predvi?en za "tvornice" PC-a, obi?no jeftinije u ve?im koli?inama, bez ikakve dodatne opreme, osim samih sebe. "Retail" je hardver predvi?en za daljnju prodaju, stoga i ljep[?]e upakiran, sa priru?nicima i softverom.
Tako, toliko od mene...
"Zapravo najbolji dokaz da postoji inteligentni život u svemiru je da ga mi još nismo pronašli" by Nessa
Hic blog hic salta
MadDog
Ancient

Unread postby L.Z. » 22 Sep 2004, 21:20

MadDog wrote:'vako:
Ne znam kako sada stoje stvari sa cijenama i time i sli?nim, ako je ikako mogu?e pokušaj nabaviti neku pržilicu od LiteOn-a, nije što ju ja imam, ali je zbilja kvalitetna.
Ovaj model s kojim sam ja došao u dodir, je izvrstan, ima tzv. burn-proof (teško da može "pokvariti" CD), brz je, tih je, kvalitetan je... uz dobar softver... ma milina... Ne znam mu to?no model, znam da je 48x/12x/48x i da je za "svoje" vrijeme (oko godinu dana mjesec dva više-manje) bio "vrisak".

imam je i ja, 52,32 52, nemam pritužbi
Život je samo san na putu do smrti
L.Z.
Ancient

Unread postby Dagon » 23 Sep 2004, 09:02

MadDog, vidim da dosta kuĹži[?] u te stvari, pa mi moĹžda moĹže[?] dati savjet.
Ja doma imam laptop (Acer) i Ĺželjela bi nabaviti za njega externu prĹžilicu. Koja bi mogla biti dobra a da nije preskupa?

TIA

Nat
At last, the stars are finally right...
Dagon
The Q

Unread postby Ire » 23 Sep 2004, 16:30

a ja trebam novi CD ROM za moj pjuter.. :iconbiggrin: pošto se nikako ne kužim u tehniku (možda ?ak i manje od nikako) ako mi netko može dati preporuku..

- koji
- gdje
- kolko love

:uzdravlje:
Instant Geek. Just Add Coffee.
Ire
Phd In Horribleness

Unread postby MadDog » 24 Sep 2004, 07:55

E, ovako, nije [?]to je firma iz VaraĹždina, nije da Ĺželim reklamirati, nego su ljudi stvaaarno dobri i spremni pomo?i do jaja, pa zato, evo, za ire, a i za ostale, izvadak iz cjenika Melcomp-a:

ire wrote:- koji

CD-Rom BTC BDV 316C 52 Speed ATAP
CD-Rom Plextor PX-54TA/T3BPB Black 54 Speed EIDE
CD-Rom LG-CRD8523B-B 52 Speed EID
(tako se zovu, ne mogu ni[?]ta protiv toga)

ire wrote:- kolko love

140,91
156,13
129,70
(respectively)
ire wrote:- gdje

Kako rekoh - Melcomp, Ivana Severa 15, 42000 VaraĹždin, tel: 042/405-000
"Zapravo najbolji dokaz da postoji inteligentni život u svemiru je da ga mi još nismo pronašli" by Nessa
Hic blog hic salta
MadDog
Ancient

Unread postby MadDog » 24 Sep 2004, 08:00

Dagon wrote:MadDog, vidim da dosta kuĹži[?] u te stvari, pa mi moĹžda moĹže[?] dati savjet.
Ja doma imam laptop (Acer) i Ĺželjela bi nabaviti za njega externu prĹžilicu. Koja bi mogla biti dobra a da nije preskupa?

TIA

Nat

Ovo se pretvorilo u reklamni thread, ali, [?]to se moĹže..

Sa eksternim je stvarim uvijek ne[?]to malo druk?ije, obi?no su skuplji, ali, ?ini mi se da sam, opet kod Melcompa, na[?]ao ne[?]to [?]to bi te moglo zanimati:
CD-RWr.AOpen CREW5224 Portable 52/24/52 USB2.0 +N za 768,60 krznenih Ĺživotinjica, ali i ne[?]to jeftiniji:
CD-RWr.BTC BCE 5232UI 52/32/52 Ext. USB2.0 +Nero za 544,43 krznenjaka.
Uz dovoljan broj USB priklju?aka na laptopu, mislim da ti ne bi trebali zadavati glavobolje prilikom rada.
Hic blog hic salta
MadDog
Ancient

Disclaimer

Unread postby MadDog » 24 Sep 2004, 08:03

Ovim odgovorom pod materijalnom i krivi?nom odgovorno[?]?u izjavljujem kako nemam nikakve fizi?ke, psihi?ke, rodbinske ili druge neke ine veze za tvrtkom Melcomp d.o.o. iz VaraĹždina i da ne radim za njih ni u kojem obliku i da me ne pla?aju ni na koji na?in i da od objavljivanja podataka u gornjim svojim postovima ne?u imati ama ba[?] nikakve moralne, materijalne ili neke druge koristi od strane navedene tvrtke.

Jedino ?e mi zadovoljstvo predstavljati to da sam poku[?]ao pomo?i suforuma[?]ima u njihovoj hardverskoj nevolji.

Izbor tvrtke bio je "na prvu loptu" i nije namijenjen nikakvoj reklami.

Hvala.
Hic blog hic salta
MadDog
Ancient

Unread postby Dagon » 24 Sep 2004, 09:23

Thanx!

Nat
At last, the stars are finally right...
Dagon
The Q

Unread postby Dren » 24 Sep 2004, 10:01

Ire, preporu?am da uzme[?] dvd ili prĹžilicu, jer je razlika u 100injak kuna, a dobije[?] i CD ?ita? i dvd(ili prĹžilicu)
U zagrebu jedni od jeftinijih su http://www.diskont24.com
ure?aj dobije[?] sutra ukoliko naru?i[?] ujutro, no mora[?] do?i do njih i platiti (?rnomerec) , za dostavu nisam siguran (treba provjeriti)
Toliko za ovaj tjedan, posla preko glave :(
Evo CD -RW Lite-On 52/32/52x RW dodje 208,55kn
if we learn from our mistakes then I'm getting a fantastic education
Dren
Jedi Master

Unread postby Ire » 24 Sep 2004, 19:44

Ire, preporu?am da uzmeš dvd ili pržilicu, jer je razlika u 100injak kuna, a dobiješ i CD ?ita? i dvd(ili pržilicu)

baš maloprije mi došao upravo jedan ovakav savjet.. :) hvala puno mislim da ?u to i napraviti! :mrgreen:
Instant Geek. Just Add Coffee.
Ire
Phd In Horribleness

Previous

Return to /NOSF/etc