Moderators: Tomislav Sakic, Aleksandar Ziljak
ratchet wrote:... Stavio sam zamjerku na priču koja mi se, osim kraja, svidjela, i već se javlja autor ( ako sam u pravu predpostavljajući da si ti autor ).
Nije mi jasno kako, jer ako sam dobro shvatio, otišao je na stranu mrtvih. Samoubojstvom, magijom ili kako god. Očekuje da mu se otvori prolaz u neko doba budućnosti i da on sam djeluje s one strane da bi stvar uspjela. Kako je to napravio, kako očekuje naći djevojćicu, zašto misli da će on također biti baš na tom mjestu gdje je ona, što dobija s tim da kao odrastao muškarac vrati dijete i hoće li iti jedno od njih biti stvarne osobe, da sad ne ulazim u to može li uspjeti, to je nebitno. I to sve ako sam uopće shvatio što je napravio.
Meni je to ostavilo previše upitnika i ja iz te male boćice ne mogu izvući nikakav otrov. Kraj kao takav mi nije legao u odnosu na priču ( za koju sam napisao da mi se jako svidjela ), i to je rezultat teme topica mislim da je...Ništa više.
mica milovanovic wrote:
Mi smo u Srbiji imali dosta "problema" s postmodernistima. Jedno vreme su bili vodeći pravac na
domaćoj "književnoj" sceni, krajnje nezasluženo... Zato, generalno, imam averziju prema pričama u
kojima su književni likovi junaci, pričama koje pokušavaju da uspostave "dijalog" sa čitaocem na jednoj
drugoj osnovi. Mislim da fantastična književnost ne bi trebalo da ide tim pravcem, da je to ćorsokak...
Mića, ne poznajem dovoljno srpsku književnu scenu, ali uistinu vjerujem da ste i imali velikih problema recimo sa Savom Damjanovim i knjigom „Postmoderna srpska fantastika“ koja je u prvi red srpske fantastike postavila književnike kao što su Pavić, Pekić, Kiš, David, Albahari, Pavković ili Basara dok su žanrovski, SF pisci ostali na margini… ali, onako među nama, poznajući Srbe, mislim da je problem bio u tome što su se beogradske lepotice mahom zaljubljivale u njih, a ne u vas geekove, dok je Basara imao najbolji bicikl pa ste mu na tome dodatno zavidjeli.
mcn wrote:>Što se tiče domaćih (ne)prilika, moje mišljenje je da se u ćorsokak upalo baš kada se SF scena kroz devedesete stjecajem okolnosti posve zatvorila, zauzela neku marginalnu, luzersku poziciju te postala sama sebi svrha.
O, hvala.
mcn

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest