Ocjena?
Meni jedan od najboljih filmova o superherojima. Naravno da nije Građanin Kane (8,8 na IMDBu smao govori o snazi hypea), ali za film o hrpi ljudi u spandexu koji se mlate je izvrstan.
Plusevi:
- Nema origin storya. Uglavnom nepotreban, jer u većini slučajeva ionako skoro svi znaju kako superheroj postaje super. No kako ga nema, film može odmah krenuti s akcijom.
- Nema blesavih comedian sidekickova.
- Nema duboke filozofije. Brdo filmova o superherojima pokušava prodati neke duboke misli, teški weltshmerz u grudima junačine koja pati zbog svojih moći, pa traži iskupljenje kroz dobra djela itd itd. Ovdje toga nema.
- Što superheroji najbolje rade? Mlate se. A ovdje se mlate kroz pola filma, i za divno čudo jasno je što se u toj tučnjavi događa i kako tko koga čime po glavi.
- Joss Whedon. Njegov utjecaj je vidljiv na na dijalozima, tj onelajenrima. Čini mi se da bi netko drugi ukakio motku pokušavajući napraviti remek djelo po kojem bi ga pamtile generacije. Wheddon je napravio film o supersima.
- Hulk. neznam.Kolko god ga zaribali u drugim filmovima (vidi ono pod muku i patetiku, filozofije o samokontroli), ovdje radi ono što najbolje radi... SMASH!
SPOILER!!<<Na početku konačnog obračuna, kapetan Amerika dijeli naredbe Avengersima, daje im zadatke... Hawk ovo, Stark ono, Thor ovamo, Hulk... Smash!>>:lol2: Minusi:
- Loki mi je malo mlitav za glavnog negativca. Za takvog lažljivca i mulatora nije se baš iskazao. A i dosta vremena se ponaša poput balavog teenagera.
- Jednostavna radnja? Junaci se nađu, al si idu na živce, pa se pomakljaju, pa se pomire, pa pomakljaju sve oko sebe. S druge strane, triggeri za promjenu rapoloženja imaju smisla.
U svakom slučaju isplati ga se pogledati u kinu zbog velikog ekrana.

Mmslio sam da će odustati od 3Da nakon prošlog ljeta, ali jok...