Prije određenog broja godina postojalo je neslužbeno pravilo da SFeraKon "počinje u petak najbliži 23. travnja". Razlog je bio taj da se izbjegne onaj vikend koji se spaja s 1.Majem jer, kao, "ljudi tada odlaze iz grada pa će ih manje doći na SFeraKon". (Da, "posljednji vikend u travnju" nije uvijek bio "posljednji vikend u travnju".)
Ove godine se od tog pravila odstupilo (zbog Eastercona? čini mi se da je bio neki razlog, ali sad se ne sjećam) i, koliko se meni čini, ispalo je sasvim u redu. Sad, što više razmišljam, sve mi se više izgleda da to pravilo i nije imalo previše smisla, a ako je i imalo, bilo je to u doba kad je SFeraKon bio manje "javan" ili "manje šaren" ili... ne znam uopće kako da to nazovem... Ali u doba koje je prošlo. I u doba kad su ljudi malo više išli ća za vikend.
Pa me zanima što štovano općinstvo misli, je li veća šansa da dođu na SFeraKon ako je riječ o vikendu koji se spaja s 1.Majem ili ako je riječ o vikendu prije toga? Također, što procjenjuju kako bi drugi ljudi (koje poznaju?) razmišljali.